Obvestila‎ > ‎

Osnovna motorika za predšolske otroke

objavljeno: 29. sep. 2018, 00:34 avtor: Srečo G.
Prvi teden v oktobru se pričenja vadba za predšolske otroke, ki temelji na pridobivanju osnovne motorike, kjer otroci razvijajo gibalne sposobnosti z naravnimi oblikami gibanja. Naš cilj je pri otroku vzpodbuditi veselje do športa, s pridobljenim znanjem različnih veščin se bodo kasneje lažje vključili v športe, za katere se bodo odločali. Pri vadbi bomo razvijali koordinacijo gibanja, moč, hitrost, gibljivost, natančnost. V starejši skupini 3-6 let, skozi različne spretnostne igre spoznavamo osnovne prvine različnih športov kot naprimer (odbijanje balonov, vodenje žogice s hokejsko palico, brcanje žoge v gol, kotaljenje žoge,...)
Naša Športna delavnica poteka v dveh različnih starostnih skupinah. V sredo 3. oktobra ob 15.20, se pričenja vadba za otroke stare od 3-6 let (brez staršev) v veliki telovadnici. V četrtek 4. oktobra ob 16.45 pričenjamo tudi z programom za otroke od 1,5-3 leta skupaj s starši, vadba poteka v mali telovadnici.
Našo devetnajsto sezono Osnovne motorike bomo zaključili vsi skupaj v drugi polovici aprila, ko se odpravimo na pohod skupaj s starši, ter otrokom podelimo zasluženja priznanja za udeležbo.
Prav lepo vabljeni v našo družbo, prijave že sprejemamo.


Comments