Obvestila‎ > ‎

Po toliko letih - ponovno skupaj na "parketu"

objavljeno: 19. maj 2012, 09:44 avtor: Srečo G.   [ posodobljeno 19. maj 2012, 11:59 ]
Kar 40 let je že minilo, odkar je pričela v Žireh, v višjih kategorijah nastopati izbrana vrsta košarkaric. Še prej so bila dekleta pod vodstvom Darija Erznožnika zelo uspešna na šolskih tekmovanjih in leta 1971 v Prištini postale celo državne jugoslovanske prvakinje. Uspehi so se nato vrstili tudi v kadetski, mladinski in članski kategoriji. Dekleta so skupaj z nekaterimi Ločankami in Jeseničankami zaigrale celo v državni Jugoslovanski košarkarski ligi. 24 let je že minilo, odkar se je zgodba ženske košarke v omenjenih kategorijah končala. Skupaj je torej trajala 16 let. In v vseh teh letih se je zgodilo toliko lepega, kar je bilo čutiti tudi na srečanju generacij košarkaric, trenerjev. 
V vsem tem obdobju je prvo leto člansko ekipo treniral Miro Bogataj, naslednjih 15 let pa je taktirko od svojega brata prevzel Miha Bogataj. V veliko pomoč je bila trenerka Meta Vidic, rojena Oblak, kadetinje in mladinke pa je vodil tudi Branko Grošelj.
In če se samo za hip ozremo še na samo tekmo. V tekmi "košarkarskih legend", so dekleta prikazala razkošno znanje. Z lahkoto bi še danes nekatere igrale in se vsaj del tekme enakovredno kosale z mlajšimi. Najbolj važno pa je, da so dekleta tekmo "preživela" brez hujših posledic. 
Prijetno druženje vseh generacij je res lepo uspelo. Dekleta so bila nadvse zadovoljna in že so se kovali načrti za ponovno snidenje. Zasluge za srečanje takratnih akterjev imata Mirjam Bogataj in Lili Poljanšek, ki jima je uspelo združiti nekdanje košarkarice in trenerje. 

Del ekipe na srečanju, ki je leta 1971 v Prištini osvojila 
naslov  jugoslovanskih državnih šolskih prvakinj 
 


Comments